Hafjell Alpin Lodge

Hafjell Alpin Lodge, Øyer

For Credon Eiendom AS, i 2019
Status: Igangsatt | Type: Byutvikling, Fritidsbolig
Tall: 12 fritidsleiligheter

Hafjell Alpin Lodge

Prosjektet består av 12 nye fritidsleiligheter med 4 rom, fra 68 til 80 m2 fordelt på tre plan. Sokkeletasjen inneholder parkeringsplasser, boder, sykkelbod, smørebod/skistall, teknisk rom, osv. Prosjektledelse er utført av Oppland Prosjekt Consult.

Konseptet er i sin helhet prosjektert og tegnet i 3D BIM (Building Information Modeling). Hva er BIM?

Hafjell Alpin Lodge
Hafjell Alpin Lodge

Konsept:

Dette området er regulert for leilighetshus. Å bygge konsentrert når det gjelder fritidsboliger er i tråd med våre tanker om å skåne det frie og åpne landskapet som blir bevart for fritidsaktiviteter. Naturen er den viktigste kvaliteten turistene kommer hit for å oppleve. Å bygge tettere gjør at man kan organisere det hele som en landsby med alle fasiliteter. Da kan beboerne treffe mennesker om kvelden og oppleve den rolige naturen om dagen. En modell som er miljøvennlig og bærekraftig.

Våre retningslinjer:

  1. Nåtidig, moderne arkitektur med røtter i byggetradisjonen fra norske fjellbygder
  2. Løse andre bygningsvolumer enn denne byggetradisjonen har vist tidligere
  3. Stedets identitet og elementer må spille sammen med den storslagne naturen rundt
  4. Redusere den interne trafikken på bakken til et minimum, parkering legges under bebyggelsen
  5. Etablere klare siktlinjer gjennom området

Beliggenhet:

Sørlia i Hafjell ligger tett inntil alpinbakkene. Her får du 100 % ski inn og ut, gangavstand til restauranter, afterski og sportsbutikker. Sørlia er svært populært både på sommerstid og vinterstid blant annet på grunn av sin nærhet til Øyer sentrum, Hunderfossen Familiepark, Lekeland og Lillehammer.

Leiligheter:

Alle leilighetene er gjennomlyste eller tresidig belyste. De får 3 soverom, stue, kjøkken, entré og bad og utgang til balkong fra stue. Leilighetene i toppetasjen får i tillegg en hemsløsning. Det betyr at prosjektet ligger vel til rette også for barnefamilier og mindre gjestegrupper. Det blir store glassflater for å ivareta utsikten og gode lysforhold, og det blir mulighet for vedfyring med lukket ildsted. I kjeller er det garasjeplass til hver leilighet samt egen bod. I tillegg er det servicerom/prepperom for ski og sykkel samt teknisk rom. Tiltaket er utformet for full tilgjengelighet til alle leilighetene.

Utforming:

Bygget er løst slik at det fremstår med to gavler, som er satt inntil hverandre, mot dalen (vest) med fasadelengder som er tilnærmet lik de øvrige bygningene i området. På den måten forholder vi oss til bygningsstrukturen i området. Fasadene vil bli utført i trepanel med framspringende veggelementer. Dette blir gjort for å bryte opp bebyggelsen i mindre enheter, skape lys og skyggespill og også skjerme mot direkte innsyn på balkongene. Utførelsen vil kunne gi assosiasjoner til gammel lafteteknikk, men i et nytt og tidsriktig formspråk. Takene blir vegetalisert, tekket med Sedum. Vinduer og solavskjerming får nøytrale fargetoner tilpasset fasadene.

Spisestue
Stue

Lignende prosjekter:



Larkas har rammeavtaler med det offentlige og blir stadig gjenvalgt av fornøyde kunder.



Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design