Trondheimsvegen 11

Trondheimsvegen 11, Gjøvik

For Trondhjemsvegen 11 Gjøvik AS v/ Tormod Bakke, i 2018
Status: Ferdig | Type: Byutvikling, Næring, Bolig
Tall: 31 leiligheter, 21 p.plasser

Prosjektet består av 24 nye leiligheter fra 35 til 135 m2 fordelt over 5 etasjer og 21 parkeringsplasser i kjelleretasjen. I tillegg ligger det 7 rehabiliterte leiligheter og 3 næringsareal i plan 1 med inngang fra Trondhjemsvegen med vinduer både mot Trondhjemsvegen og mot Ibsens gate.

Konseptet har i sin helhet blitt prosjektert og tegnet i 3D BIM (Building Information Modeling). Hva er BIM?

Trondheimsvegen 11
Trondheimsvegen 11

Oppgaven var å fortette og komplettere kvartalsstrukturen. Vi har plassert et nytt boligbygg, med næringsareal i plan 1 mot gate, inntil et eksisterende bevaringsverdig bygg på en sentrumsnær tomt på Gjøvik. Regulerings og bevaringsbestemmelsene tillot å bygge inntil eksisterende bygg mot nord og mot bakgården, da det var fasaden mot Trondhjemsvegen som var bevaringsverdig. Utfordringen var å svare på disse forskjellige arkitektoniske situasjonene.

Det nye bygget ble plassert inntil eksisterende bygg mot nord med trapperom og heis med glassfasade mot gate som en buffer mellom nytt og gammelt bygg. Det nye bygget ble utført i håndbanket tegl mot gate og kledd med plater på øvrige fasader. Det strekker seg fra eksisterende bygg nordover til hjørnet Trondhjemsvegen / Ibsens gate og videre nedover langs Ibsens gate. En annen fløy går parallelt med denne på søndre del av tomta. Hele anlegget former en U med et felles torg og uteoppholdsareal over parkeringskjeller og boder / tekniske rom. Adkomst til de fleste leilighetene finnes her i dette indre rommet via svalganger som omkranser rommet på to sider. Oppe på toppen, i plan 5, finner man et annet felles uterom i form av en stor takterrasse med fantastisk utsikt over byen, Mjøsa og landskapet rundt. Her kan man nyte utsikt og sol fra morgen til kveld.

Eksisterende bygg ble rustet opp med sprinkleranlegg i alle leiligheter, nye vinduer og oppussing av fasader.

På dette prosjektet har vi vært med i alle faser, fra deltagelse og 1. pris i privat arkitektkonkurranse, via reguleringsprosess, skisse og forprosjektfase, detaljprosjektering og som ansvarlig prosjekterende og ansvarlig søker. Det har vært en veldig spennende oppgave med mange interessante problemstillinger i forhold til bevaring og tilpasning i eksisterende bymiljø, og utvikling av moderne byboliger i ulike størrelser.

Bygget har i sin helhet blitt prosjektert og tegnet i 3D BIM (Building Information Modeling), noe som har vært veldig lærerikt for alle involverte fag.

Plan 2
Innvendig torg
Håndbanket teglstein fra Pedersen
Fasade Syd
Torvdag, Nytorvet ca. 1910
Felles takterrasse med utsikt over byen

Lignende prosjekter:Larkas har rammeavtaler med det offentlige og blir stadig gjenvalgt av fornøyde kunder.Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design