Moelv Skole, Moelv

For Ringsaker Kommune, i 2015
Status: Igangsatt | Type: Byutvikling, Offentlig
Tall: 6000 m2 BTA , 435 elever

Moelv skole planlegges for 435 elever.

Det nye bygget er tenkt som en «kloss», som hules ut for å skape et delvis overdekt «patio» /uteareal. Det gir flere fasadevegger og vindusarealer.

Moelv Skole
Moelv Skole

Ringsaker kommune ønsker å bygge Moelv skole som et energieffektivt bygg og vi har tatt høyde for dette ved dimensjonering av yttervegger og etasjehøyder, men ikke minst i arkitektur. En av forutsetningene for plasseringen av skolen var at den skulle inkludere låvebygningene på Mo gård. En mulig fremtidig utvidelse til 840 elever skulle også være med i vurderingen, både med hensyn til plassering og utforming av den nye skolen.

Vi ønsker å understreke konseptet ved å lage et kompakt bygg i tre etasjer. I plan 1 har vi tenkt felles baseinnganger for to trinn med sko-garderober. Derfra er det «ren» sone i trappene opp til basene for hvert trinn. I plan 1 finner vi spesialrom som kunst og håndverk, musikk, skolekjøkken, naturfag og skolebibliotek. Her finner vi også kantine med amfi, som ligger som et naturlig samlingspunkt midt i bygget. Kantinen og amfiet går over to etasjer og får en stor glassfasade mot syd slik at naturen og lyset slipper inn i rommet.

Det er også planlagt en forsterket avdeling for 15 elever.

Fasade vest og syd
Ute klasserom
Fasade syd

Lignende prosjekter:Larkas har rammeavtaler med det offentlige og blir stadig gjenvalgt av fornøyde kunder.Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design