Strandparken

Strandparken, Lillehammer

For Skanska, i 2006
Status: Ferdig | Type: Bolig
Tall: 6 hus, 40 leiligheter

Hvordan forvandle et ukjent og gammelt industriområde ved Mjøsa til et nytt og attraktivt bosted?

Strandparken
Strandparken

Stedet var opprinnelig en vestorientert skråning mot Mjøsa. I motsetning til mange andre prosjekter med den samme situasjonen i Lillehammer, bestemte vi oss for å plassere bygningene på tvers av terrengkotene. Dermed kunne vi la den naturlige terrengprofilen gli mellom de 6 smale husene og gi dem mest mulig fasade og utsiktsmuligheter.

Den metaforiske båtutformingen er direkte knyttet til Mjøsa. Bebyggelsen skal også være en påminnelse om sagbruksindustrien som fantes på området i tidligere tider.

Fasadeutrykket, bygningskroppens utforming og materialbruken er inspirert av stablede planker beskyttet med bølgeblikkplater. Det brukes 4 forskjellige beisfarger med små nyanser. Planløsningene og terrassene sikter mot vannspeilet, leilighetene inneholder også en mulig utleieenhet. Parkeringen er plassert under bakken og samler husene. Den fungerer også som en forankring i terrenget, som en betongkai for «båthusene».

Fasade syd

Lignende prosjekter:Larkas har rammeavtaler med det offentlige og blir stadig gjenvalgt av fornøyde kunder.Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design