BLACK BOX II i «Terrassen», Lillehammer

Det kan fortsatt være grønt langs Mesnaelva selv om man plasserer en Black Box her.

Et nytt innspill som viser nye muligheter med nye visualiseringer!

En ny utgave i massivtre og akrylglass tilpasset omgivelsene.

"Vi synes det er fantastisk at kommunen kjøpte «Terrassen» og at man nå kan tenke fritt på bruken. Vi synes at sjelen til den gamle Terrassen må bevares på den måten at man fortsatt tenker et "terrassert" offentlig område med uteaktiviteter. Men med et stort pluss: muligheter for inneaktiviteter og et universelt utformet område! Dette er en visjon, et konsept komponert av 3 hovedelementer:

1/ Urbanparken, på østsiden mot Lilletorget og Storgata, med muligheter for midlertidig overdekking for beskyttelse mot sol, snø og regn. Her kan man også ha direkte kontakt mot Mesnaelva. Området kan fungere som utescene og også som uteservering.

2/ Salen, er stor nok og høy nok for å huse en BLACK BOX. Salen kan ha garderober, wc, lagerrom osv... på området plassert under Urbanparksonen (i forlengelse av storsalen). I denne sonen kan man lett få 3,5 meter frihøyde som bør være tilfredsstillende for disse ekstra funksjonene. Når det trengs å være helt mørkt i Salen, kan man bruke «gardiner» som samtidig forbedrer lydegenskapene. Konseptet kan selvfølgelig huse flere aktiviteter i tillegg til BLACK BOX, for eksempel: - danseskole - Studentens hus - Bondens marked - Julerevy, Sommer-revy, Russerevy - Litteraturfestival - Døla Jazz Festival - Birkebeiner-arrangementer - Worldcup premieseremoni (OL....) Med andre ord et flerbrukshus midt i Sentrum.

3/ Utescenen, mot Møllestua med det store uterommet som kulisser og et sitteamfi som tar igjen de aktuelle nivåforskjellene på stedet. Møllestua kunne også fungere som serveringssted og "foyer" for Salen.

Det er også en påminnelse til landskapet, fasadene på salen fungerer som et skulpturelt speil og reflekterer omgivelser, de tilpasser seg værforholdene, lyset og Mesnaelva.

Situasjon/plassering: Terrassenområdet er plassert langs kulturaksen i sentrum. Å spre kulturtilbudet gjennom Lillehammers kjerne og å skape enda mer liv i sentrum kan ikke være en dårlig ide? Dette forsterker Lillehammer som kultur- og idrettsby."

Dette var vårt innspill til bruk av Terrassenområdet i 2015 og vi håper at visjonen med nye visualiseringer fortsatt er interessant i 2017!

Les mer om forstudiet her



Vi i Larkas Arkitekter er opptatt av hva som skjer rundt oss og hvilke muligheter og begrensninger som ligger i det offentlige rom. Kontakt oss gjerne for dine meninger og spørsmål!



Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design