Lokale arkitekter og arkitektkonkurranser

Lokale arkitekter og arkitektkonkurranser

Hvorfor er det viktig at lokale arkitekter får lov å delta i lokale (og andre) arkitektkonkurranser?

Vi vil gjerne ha en mulighet til å konkurrere med alle de andre. Hvem som er best får en jury bestemme ut i fra det vi leverer anonymt, på den måten kan det beste prosjektet bli valgt. Vi kjenner godt de lokale forutsetningene og er klare for å komme med nyskapende løsninger. Er de ikke gode nok, la juryen bestemme!

Vi ønsker ikke en særbehandling, VI ØNSKER Å KUNNE DELTA I ÅPNE ARKITEKTKONKURRANSER!

Nå er det blitt vanlig med prekvalifisering, hva betyr det? Det betyr faktisk at de som får lov å konkurrere er valgt etter kriterier som for eksempel:

  • er «stjernearkitekter»
  • har allerede vunnet konkurranser
  • har fått premier
  • er store og veletablerte firmaer

Kriterier som ofte kan være vanskelig å oppfylle for et lokalt arkitektkontor eller (og) for unge og nyetablerte arkitekter. Til slutt kan bare noen få bli med, de har ikke svart på oppgaven ennå men har et rykte. Skal de finne den beste løsningen? Hvem vet?

For eksempel brøt Snøhetta igjennom med seier i konkurranse om biblioteket i Alexandria i 1989. Alle i Snøhetta var under 30 år.Vi i Larkas Arkitekter er opptatt av hva som skjer rundt oss og hvilke muligheter og begrensninger som ligger i det offentlige rom. Kontakt oss gjerne for dine meninger og spørsmål!Utvikling: Nils Herde - Design: Morild Design